Aktualitások

VÁNDORBOTTAL A VASPARIPÁÉRT! FEB 26




2011. február 28., hétfő

A zalai sztúpa

Gáborral ma nyakunkba vettük az országot, és ellátogattunk a Zalaszántói sztúpához.
Időből ma kevés jutott nekünk, köszönhetően a viszonylag sok utazásnak.
Reggel 7-kor indultunk hogy időben leérjünk Keszthelyre,  ahonnan a csatlakozás volt Zalaszántóra. Megérkezésünkkor Keszthelyre realizálódott,  hogy cirka 1,5 órás várakozás lesz, mert a csatlakozás akkor jön Zalaszántó felé..Így hát lementünk a partra, és némi fotózással, és bohóckodással ütöttük el azt az időt.
Zalaszántóra megérkeztünk, és kiderült a rossz helyen szálltunk le. (A falu elején, és a végén kellett volna.), de egy segítőkész helyi lakos elvitt minket félútig, és megmondta merre kell menni. A hegy oldalában, még az elején volt a gompa szentély amibe az idő szorítása miatt nem mentünk be a sztúpához felérkeztünk, és kissé nagynak tűnt a Tar-on lévőhöz képest. Persze nem a méret a lényeg hanem az üzenet! ..Ami sajnos nem jött át nekünk,  ez nem a hely miatt volt, hanem a kapkodós tempó miatt, mindenesetre lenyűgöző látvány volt, és volt mellette egy csorten is. Készült pár kép, és sajnos menni is kellett vissza ha nem akartunk ott aludni  Visszafele kicsit elmaradtunk az idővel, mert meg kellett állítanom egy polgárőrt, aki éppen arra haladt a Nivával, hogy légy szíves vigyen be a megállóhoz. Végül is hazaértünk, és a vonaton megoldottuk az életet.(mert meglehet, pár perc csak).
Margóra: Ilyet többet nem csinálunk! Majd’ 8óra utazás összesen 20 perc ottlétért eszement ötlet.
Képek:

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ré. Ez nem így van! Kényelmes otthon melegénél nem történik ilyen az emberrel. Ezért jó utazni, megismerni az ismeretlent.

    VálaszTörlés